Epätoivosta Erävoittoon

Kiitos Maiju 💗 Nyt on Toivolla (tai Voitolla tai perkeleen-kakaralla tai irti-mun-reidestä) ihan oikea nimi.... ERÄVOITTO!!! Huikeeta, piti oikein soittaa Hippoksen-tädille, että nyt äkkiä kirjoitat sen sinne, ettei vaan joku muu kerkiä ensin. Aikamoinen erävoitto tämä matka on ollutkin, kaikki on edelleen hengissä... toiset enemmän ja toiset vähän vähemmän (palataan tähän vähempi-henkiseen kohta). Lapsi ei ole mikään herranterttu, vaan lyhytpinnainen pikku piru, joka vedättää emäänsä 6-0 ja menettää hermonsa jos ei heti suju niin kuin haluaisi. Tuolla se nyt paiskoo vesisaavia, koska ei vaan ylettynyt juomaan suorin jaloin niin kuin muut... piti polvia koukistaa ja sekös vasta pientä oripoikaa vituttaa, kostoksi sitten koko saavi nurin, ruttuun ja ojaan.


Ollaan mietitty että mitä tuon kanssa tehdään, myynnissähän se on tietysti, mutta vain jos löytyy sellainen oikea koti, samanlainen kuin Osmolle ja Tellalle.  Toisaalta, jos vielä haluaa varsasta asti itselleen kilpahevosen tehdä, niin taitaa olla viimeiset hetket... eikä tämä muu kalusto nyt osoita mitään merkkejä siitä, että ikinä enää olisivat viivalla missään lajissa. Jos tämä kotiin jätetään, niin vaatii taas kyllä aika järjestelyt. Tarvitaan seuralainen, mielellään sellainen leikkisä mutta kurissa ja nuhteessa pitävä. Tarvitaan aikaa ja hermoja (anyone?)...  Tarvitaan ruunausaika, lisää hermoja, pitkäaisaset kärryt ja valurautainen potkuremmi.


Aluksi mainitsemani vähä-henkinen on tietysti, kukapas muukaan, kuin Sohvi. Menin sitten päivänä eräänä kehumaan, että onneksi se on jaloistaan ehjä. Meniköhän edes kahta päivää, kun lenkillä oli ravi sellaista räpeltämistä ja seuraavassa hetkessä se jo ihan oikeasti ontui, niin että tyhmempikin ymmärsi. Selvä ontuminen kuitenkin näkyy vain ravissa, ja puoli vaihtelee. Ympyrällä on molempiin suuntiin könkkä, suoralla vasen on selvästi enempi paskana. Noh... eipä löytynyt amatöörin käteen mitään erityistä, ei jänteissä ei nivelissä, ei puikkoluissa, eikä kavioissa. Hälytettiin kuitenkin seppä paikalle, jos kuitenkin on jotain kaviovaivaa... no ei ollut. Oli ystävämme etupolvet, enemmän kuin viimeksi (2 vuotta sitten). Nyt tammaa on hoidettu levolla, pliisterillä ja tulehduskipulääkkeellä. On parempi, muttei hyvä. Tampereen reissu on varattu, kuvataan ja ihmetellään, mutta puhelindiagnoosi oli sama kuin sepällä... ahtaat polvikanavat vaivaa. Voi kilin kellit... leikkaus ei ole ihan ilmainen, toki hyväennusteinen, jos ei ole muuta hajonnut.  Mutta 7-vuotias, mahavaivainen.... on tässä taas miettimistä... mitä sinä tekisit?

Kommentit

 1. Edelleen ihmetyttää ettei joku ollut jo nimennyt varsaa tuolla nimellä, aattelin että jonkun etuliitteen vähintään tarvii, mutta eipäs sitten tarvinnukaan! :D

  Voihan Sohvi. :( Kyllä masentaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerrankin hyvä tuuri, kun tuntuu että nämä nimeämiset lähentelee ydinfysiikkaa. Saat kyllä keksiä seuraavankin varsan nimen, kun tämäkin oli niin loistava!!!

   Sohvin kanssa kyllä takkuuaa nyt oikein kunnolla.

   Poista
 2. Voi Sohvia :(
  Erävoitto on hieno nimi :)

  VastaaPoista
 3. Hyvä nimi varsalla :D Sohvista sitten taas...helppo sanoa ja kirjoittaa että pois vaan. Toteuttaminen ei olis kyllä helppoa kenellekään. Mutta järjellä ajatellen; voihan olla että maha helpottaa kun kivut on pois? Mutta entäs sitten jos ei? Jos rahkeet riittää niin kokeile, moni hevonen kuulemma oireilee kipuja mahallaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen aika kylmä nykyään näiden kanssa, varsinkin jos ennuste on huono. No tässä se ennuste on hyvä, ja tosiaan ihan jos todella toiveikkaasti ajattelee, niin mahavaivat tuli myös silloin kaksi vuotta sitten (kun edellisen kerran oli polvissa sanomista), tosin silloin vaihtui myös heinä ja oli muutenkin vähän kaikennäköistä. Luotan Teivon klinikan väkeen kuin kallioon, uskon vahvasti että parin viikon päästä ollaan viisaampia.

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hiekkaähky

Pari painavaa faktaa kuivituksesta (olkipelletti vs. muut)

Mikä ihmeen CASLICK?