Ehkä kuitenkin....

Hyvin monesti istun tässä näytön edessä, paljon olisi asiaa... ei vain tule tekstiä. No nyt tulee, toivottavasti edes joku on linjoilla. 

Sirkkalassa on vietetty kuuma ja kuiva kesä, melkoisen erilainen kesä siis kuin vuosi sitten. Heinäruokinta on jatkunut läpi kesän, mikä lisääntyneiden kulujen ja surkean heinäsadon kanssa on aiheuttanut melkoisen määrän harmaita hiuksia. Meillä pitkäaikainen heinäntuottaja myi ei-oota jo kesäkuussa, joten alkoi melkoinen heinänmetsästysurakka. Onneksi läheltä löytyi meille uusi tuottaja, jolta olemme saaneet niin hyvää palvelua, että oikein mieltä lämmittää... vielä viime metreillä saatiin jopa poniheinää, vaikka aika epätoivoiselta näyttikin. 

Poni sairastui alkukesästä mystisesti, epäiltiin kaikki kaviokuumesta sydänkohtaukseen, tilattiin jo kaivuri ja hautapaikka, sillä tilanne oli todella huono. Kuin ihmeen kaupalla poni kuitenkin piristyi. Onnea on eläinlääkärit joille voi soittaa silloin kun on oikesti hätä, ja he uskovat mitä omistaja sanoo. Kammottavinta oli se, että kun poni on niin kipeä ettei syö, juo, eikä nouse ylös niin ensimmäinen mitä pitäisi tehdä, on lähteä klinikalle ja kuvata kaviot. Käsittämätöntä ja eläinrääkkäystä sanon minä. Loppuviimein saatiin diagnoosikin, akuutti lannehalvaus. Mistä sitten eläkeläisponin, joka saa vain "vettä ja heinää" lannehalvaus johtuu, niin sitä voimme vain arvailla. Nyt kuitenkin näyttäisi siltä että ollaan voiton puolella ja hyvä niin. 


 Sohvi on päässyt taas hommiin, kevyesti tosin, pullottelevan kavionivelen vuoksi. Nyt kuitenkin saatu kengityksellä ja laserilla pullottelut pois ja päätin että syksy ja talvi vedetään täysillä. Kiloja pitäisi karista varmasti se sata, joten ollaan saatu ihan mahti apukäsi meidän tiimiin 💓. Olin jopa niin optimistinen, että kävin hiittikärrykaupassa ja köyhdyin taas kevyesti yhden kuukauden palkan verran. Mutta niinhän se on uskonto 10 ja matikka 4-. Hiittikärryt on kyllä pääosin hankittu tuolle Senjalle, joka käy pienen ajomuistutuskoulun ystävillä, ennen kuin alan täällä kyläteillä sitä ajamaan. Hetki pitää vielä kuitenkin odottaa, mutta josko talveksi pääsisi taas lämpöisen rattiin.


Nopeasti vielä myös Taimin kuulumiset. Taimihan sai kuukausi varsomisen jälkeen diagnoosin LDD. Oireet erittäin lievät, päivystävä jo epäili meikäläisen mielenterveyttä, kun vastassa oli rauhallinen tamma, jolla normaalit suolistoäänet, melko rauhallinen syke, eikä mitään selviä ähkynoireita. Rektaalitutkimuksen jälkeen oli kuitenkin sitten jo lähete Viikkiin. Luojan kiitos selvittiin kotihoidolla. Muutama kipukohtaus on tullut tässä matkan varrella, niistäkin ollaan vielä selvitty kotikonstein, mutta jatko on epävarmaa. Syy miksi suoliston virheasento on tullut juuri tämän hevosen kohdalla on todennäköisesti se,  että varsomisen jälkeen vatsaontelossa on paljon "ylimääräistä" tilaa ja suolet saattaa esim. piehtaroinnin seurauksena "sujahtaa" väärään paikkaan.  Pois suljettiin heti hiekka, madot ja hammasongelmat... konsultoitiin ulkomaita myöden eläinlääkäreitä.... google lauloi... yllättävän vähän löytyy tietoa täältä kotosuomesta. Kuitenkin juurikin paljon varsoneet tammat ovat riskiryhmää, sekä todettu LDD (tai RDD) nostaa huomattavasti myös sitä mahdollisuutta että myös seuraavan varsomisen jälkeen suolet on solmussa. Eli mietintämyssy on laitettu syvälle päähän, onneksi tammaa ei siemennetty tälle vuodelle.... Jatkoa seuraa, jos seuraa.... ihanaa aurikoista syyspäivää sulle <3 

Kommentit

 1. Kiva lukea teidänkin kuulumisia, vaikkei kaikki kuulumiset niin mukavia olekaan. Hyvä kuitenkin, että esimerkiksi ponin kohdalla pahin on selätetty.
  Mukavaa syksyn jatkoa teille kaikille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi olla, että kuulumisia taas tulee, epäsäännöllisesti, mutta kuitenkin. Tauko tekee ihmeitä. Eipä se ole tämän mäen elämä ruusuilla tanssimista, aina olla "vastamäessä". Mutta päivä kerrallaan ja pitäisi kai oppia nauttimaan niistä hyvistä hetkistä enemmän... ikuiselta pessimistiltä se ei vain oikein suju. Ihanaa syksyä myös teille <3

   Poista
 2. Ihana kuulla teistä. Ei se helppoa ole teilläkään, vaikka olen tässä tekstissä näkevinäni jonkun sortin valon, ehkä hieman mutkaisen tunnelin päässä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tämä tunneli on loputon ;) Aina jotain uutta ja kummallista. Olen yrittänyt olla positiivinenkin välillä, ei auta... pettyy vain enemmän. Mutta toivon mukaan tuolla jossain mutkaisen tunnelin päässä on se kuuluisa valo, jonka joku joskus sytyttäisi. Ehkä tämä kuitenkin tästä, kaikki on kuitenkin toistaiseksi hengissä.

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hiekkaähky

Pari painavaa faktaa kuivituksesta (olkipelletti vs. muut)

Mikä ihmeen CASLICK?